وبلاگ

چهار عنوان از آثار غلامحسین ساعدی بر پیشخوان کتابفروشی ها

نگاه: نمایشنامه «وای بر مغلوب» برای نخستین بار از سوی نشر نگاه منتشر شد. همچنین سه اثر دیگر از غلامحسین ساعدی با عناوین «عزاداران بیل»، «آشفته حالان بیدار بخت» و «غریبه در شهر»  تجدید چاپ شدند. آثار دیگری نیز از این نویسنده در دست چاپ است.

غلامحسین ساعدی در 1314 در تبریز دیده به جهان گشود. او با نام مستعار گوهر مراد بیشتر آثار نمایشی خود را به چاپ سپرد.

در دانشگاه‌های تبریز و تهران پزشکی و روانپزشکی خواند. با درک خاصی از شخصیت‌های روان‌پریش و آشفته‌ذهن و کشف دردها و آسیب‌های روحی آنان، توانست به خوبی از این کاراکترها در داستان‌های خود بهره گیرد. فضای داستان‌ها و نمایشنامه‌هایش آکنده از درهم آمیختگی کابوس و واقعیت است که فضایی وهمناک به آثارش می‌دهد.

اولین مجموعه داستانش در 1339 به نام «شب نشینی باشکوه» منتشر شد. در مجموعه داستان به‌هم‌پیوسته «عزاداران بیل» 1342، «توپ» و «ترس و لرز» 1346 از بدویت جغرافیایی برای ترسیم فضایی ش:77<فتی آفرین و ترسناک به خوبی بهره می‌جوید.

از مجموعه داستان‌هایش می‌توان از «واهمه‌های بی‌نام و نشان» 1346، «گور و گهواره» 1350 و از تک نگاری‌های او «اهل هوا» 1345 و «خیاو یا مشکین شهر» و از آثار نمایشی‌اش «لال بازی‌ها»، «چوب به دست‌های ورزیل»، «آی با کلاه آی بی کلاه» و «دیکته و زاویه» نام برد.

ساعدی در سال 1364 در فرانسه درگذشت و در جوار صادق هدایت به خاک سپرده شد.

 

نوشتن دیدگاه